عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟ | طول عمرایمپلنت دندان
خانم دکتر ترمه
امروزه عوامل زیادی بر طول عمر و دوام ایمپلنت دندان تاثیر میگذارد از جمله سبک زندگی بیمار و رعایت بهداشت دهان است.ایمپلنت دندان از جنس فلز تیتانیوم خالص یا آلیاژ آن می باشد و بر خلاف دندان های طبیعی در معرض پوسیدگی نیستند، ولی در هر حال ایمپلنت یا رعایت بهداشت ایمپلنت دندان لازم و ضروری است.
یکی از مزایای اصلی ایمپلنت دندان این است که با رعایت بهداشت و مراقبت صحیح دهان و دندان ، ماندگاری ایمپلنت دندان را بالا می برد می تواند چندین دهه یا حتی یک عمرایمپلنت دندان را استفاده کرد.
اولین قدم برای ماندن زیاد کردن طول عمر ایمپلنت دندان ، پیروی دقیق از دستورالعمل های مراقبت از ایمپلنت دندان است که متخصص ایمپلنت ارئه داده است.
در واقع به طور متوسط طول عمر ایمپلنت دندان 20 سال بیان شده است .ولی اگر به طور صحیح از آن مراقبت مناسب شود این ایمپلنت دندان بسیار بیشتر دوام خواهد داشت و حتی میتواند تا اخر عمر ایمپلنت دندان در دهان باقی بماند. این نوع درمان ایمپلنت دندان مقاومت زیادی در مقابل فشار که برروی آن میاید دارد .پس شکستن آن بسیار کم است. در حقیقت دلیل عدم موفقیت ایمپلنت دندان پس از چند سال، عفونت در اطراف ایمپلنت و تحلیل رفتن استخوان است. درواقع عدم موفقیت کوتاه مدت اکثرا در اثرجوش نخوردن استخوان فک به ایمپلنت دندان است.
طول عمر ایمپلنت دندان شدیدا وابسته به تکنیک جراحی ایمپلنت میباشد. اگر اصول جراحی ایمپلنت رعایت گردد تحلیل اسخوان دور ایمپلنت دندان کمتر خواهد بود و در نتیجه طول عمر ایمپلنت دندان زیاد میباشد. در صورتی که ضخامت استخوان در ناحیه ایمپلنت کم باشد نیز احتمال تحلیل استخوان در اطراف ایمپلنت وجود دارد که به تبع آن طول عمرایمپلنت دندان کم میشود.
عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت دندان
بسیاری از دندانپزشکان طول عمر ایمپلنت را تا 25 سال برآورد میکنند و میزان موفقیت آن را 95 درصد میدانند. اما باید توجه داشته باشید که طول عمر ایمپلنت دندان بستگی به مراقبت از آن و رعایت بهداشت دهان و دندان دارد و باید از آن همانند دندان طبیعی نگهداری و مراقبت کنید. در غیر این صورت باعث از بین رفتن ایمپلنت در مدت کوتاهی میشود.
در ادامه مطلب، به عوامل موثر بر طول عمر ایمپلنت دندان اشاره خواهیم کرد که عبارتند از:
-محل قرار گرفتن ایمپلنت در دهان: ایمپلنتهایی که در انتهای دهان قرار میگیرند به علت تحمل فشار بیشتر در زمان جوییدن غذا نسبت به ایمپلنتهای جلوی دهان عمر کمتری دارند.
-مسواک زدن و نخ دندان کشیدن: استفاده روزانه از مسواک و نخ دندان به طول عمر و دوام ایمپلنت کمک شایانی میکند.
-جویدن: باید از جویدن خوراکیها و مواد غذایی که سفت هستند، خودداری کرد. همچنین برای تمیز کردن ایمپلنت از اشیا نوک تیز مانند چاقو و خلال دندان استفاده نکنید.
-مراجعه به دندانپزشک: برای مراقبت بهتر و اصولیتر از ایمپلنت، هر شش ماه یکبار به دندانپزشک جهت معاینه مراجعه کنید.
-سلامت عمومی فرد: میزان موفقیت و طول عمر ایمپلنت دندان بستگی زیادی به سلامت و همچنین شیوه زندگی فرد دارد. از آنجایی که ایمپلنت داخل استخوان فک قرار میگیرد، افرادی که دچار بیماری دیابت، پوکی استخوان و سرطان هستند و افرادی که سیگار میکشند، گزینه مناسبی برای انجام ایمپلنت نیستند.
-رعایت بهداشت دهان و دندان: به طور کلی، طول عمر ایمپلنت دندان بستگی به رعایت بهداشت دهان و دندان دارد. در غیر این صورت، محیطی برای ایجاد عفونتهای باکتریایی به وجود میآید که منجر به کاهش طول عمر ایمپلنت دندان میگردد.
برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان ، در حقیقت مراقبت از ایمپلنت ها ی دندانی به راحتی با نخ دندان کشیدن، مسواک زدن، و مراجعه منظم به دندانپزشک هر شش ماه یک بار صورت می گیرد. البته باید بدانید که مراقبت های بعد از عمل جراحی کاشت ایمپلنت مانند : رعایت رژیم غذایی و استفاده نکردن و نخوردن غذاهای سفت و استفاده نکردن از ایمپلنت و پروتز دندان مصنوعی به عنوان ابزاری برای باز کردن یا شکستن پوست آجیل و غیره می تواند تاثیر زیادی در افزایش عمر ایمپلنت دندان داشته باشد..
برچسب ها :
طول عمرایمپلنت دندان
عمر ایمپلنت دندان