در آمدن روکش دندان|علت در آمدن روکش دندان
خانم دکتر ترمه
می توان گفت که دلایل زیادی برای در آمدن روکش دندان وجود دارد. این دلایل ممکن است به خاطر جویدن غذاهای سفت ، خوردن آدامس و یا شکلات باعث شل شدن روکش و یا در آمدن روکش دندان بشود. اما بدترین حالت این است که علت آن پوسیدگی دندان باشد.
زمانی که متوجه در آمدن روکش دندان شدید باید مراقب دندان باشید زیرا دندان دیگر دیگر محافظی ندارد و آسیب پذیرتر میشود. در صورتی که علت خرابی دندان پوسیدگی باشد نباید دندان را روکش نکنید، چرا که ذرات غذا وارد سوراخها و شیارهای دندان میشوند و باعث رشد باکتریها و سرعت پوسیدگی میشود. پوسیدگی منجر به مشکلات دندانی دیگر مانند عفونت لثه و بوی بد دهان میشود.
به هر صورت هنگام در آمدن روکش دندان ، چه اقداماتی باید انجام دهید.
پس از این که متوجه شدید روکش دندان در آمده شل شده و ممکن است بیفتد، آن را از روی دندان بردارید تا تصادفا آن را نخورید . در صورتی که روکش دندان در آمده را قورت دادید نترسید، معمولا بدون مشکل از بدن دفع میشود. اما اگر آن را استنشاق کردید منجر به خفگی و یا اینکه در ریه ها گیر کند و مشکلات بعدی ایجاد کند.
بنابراین در هنگام در آمدن روکش دندان یا بریجی که فضاها را کاملا پر کرده استاول از همه روکش را نگه داشته و یا آن را با چسب موقت بعد از تمیز کردن دندان روی دندان بچسبانید و در لولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کرده تا دندانپزشک بعد از ترمیم دندان آن را با چسب دائمی روی دندان بچسباند.
درمان در آمدن روکش دندان یکی از روشهای ترمیم دندانهای آسیب دیده یا ترک خورده است تا از صدمه بیشتر دندان جلوگیری شود. ولی گاهی خود در آمدن روکش دندان می تواند باعث مشکل برای دندان ها می شود.
پیش از چسباندن روکش به دندان باید ابتدا دندان مقداری تراشیده و آماده سازی شود و سپس روکش که همانند یک کلاهک تمامی سطح دندان را میپوشاند، روی دندان سوار میشود.
در حقیقت این روکش به دندان جایگزین خوبی برای تاج دندان است و از موادی مناسب همرنگ و مشابه دندان طبیعی برای ساخت آن استفاده میشود.
البته بدانید که هر چیزی عمر معینید دارد این در مورد روکش دندان هم وجود دارد این روکش دندان نیزعمر معینی دارد .برطبق آخرین مطالعات دندانپزشکی دربهترین شرایط عمرمفید یک روکش حدود8 تا 10سال می باشد.پس ازاین مدتی باید روکش ازقسمت های مختلف تحت بررسی قرار داده ودرصورت لزوم تعویض شود.
پس از در آمدن روکش دندان آن را تمیز کنید و جای مناسبی بگذارید تا همراه خود به دندانپزشکی ببرید.
حتما با در آمدن روکش دندان فورا با دندانپزشک تماس بگیرید.
اقدام بعدی این است که هر چه سریعتر نوبت دندانپزشکی بگیرید وباید بعد از در آمدن روکش دندان آن را همراه خود ببرید. اگر چند روزی طول میکشد تا نوبتتان برسد، در این مدت باید از دندان بدون محافظ خود مراقبت کنید.
از مواد پر کننده موقتی برای محافظت از دندان استفاده کنید.
نگرانی اصلی تا زمان مراجعه به دندانپزشک، سلامت دندانی است که روکش آن جدا شده است. ممکن است دندانپزشک به شما بگوید اگر روکش سالم است موقتا آن را با چسب دندان موقتی بچسبانید تا زمانی که نوبت شما برسد.
برای این منظور ابتدا باید روکش را تمیز کنید. سپس بگذارید خشک شود.بعد از در آمدن روکش دندان آن را با چسب دندان آغشته کنید و آن را روی دندان بگذارید. چسب دندان را از داروخانه میتوانید تهیه کنید. میتوانید به جای آغشته کردن روکش به چسب، دندان را چسب بمالید تا از نفوذ باکتریها به آن جلوگیری شود. علاوه بر این میتوانید مقداری موم دندانپزشکی روی دندان و سوراخهای آن بمالید تا در این مدت از آن محافظت کند. هیچ راه حل دائمی وجود ندارد و فقط این راهکارها برای مدت زمانی است که نوبت تان برسد و به دندانپزشک مراجعه کنید.در هر صورت در هنگام در آمدن روکش دندان سریعا به دندان پزشک مراجعه کنید.
پس به طور خلاصه باید بگوییم که:
1-علت افتادن روکش دندان : پوسیدگی ثانویه و فعالیت باکتری های بیهوازی در زیر روکش از مهمترین دلایل افتادن روکش دندان است
2-اگر روکش دندان افتاد چکار کنیم: سعی کنید قبل از بلعیدن روکش دندان آن را از دهان خارج کنید. البته اگر آن را بلعیدید هم جای نگرانی نیست و دفع میشود. برای بررسی وضعیت دندان و چسباندن روشک حتما به دندانپزشک معتمدتان مراجعه کنید
3-چگونه روکش دندان را بچسبانیم: چسب دندانپزشکی مخصوصی است که برای محیط دهان بی ضرر است. پس حتما از دندانپزشک خود بخواهید تا پس از بررسی وضعیت زیر روکش و یافتن علت افتادن روکش دندان و برطرف کردن علت آن را برای شما بچسباند.
4-چگونه چسب دندان بسازیم: در حقیقت چیزی به نام چسب موقت روکش دندان وجود ندارد تا بتوان آن را ساخت. پس اگر اگر روکش دندان بیفتد باید به دندان پزشک مراجعه کنیم.
5-هزینه چسباندن روکش دندان: در حقیقت دندانپزشک شما ابتدا وضعیت دندان را بررسی میکند تا ببیند آیا روکش قبلی همچنان قابل استفاده هست یا خیر.
دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه در دندان پزشکی مهارت بالایی دارند . این دو دندان پزشک در ترمیم وچسباندن روکش دندان تجربه درخشانی دارند.
در صورت مواجعه با درآمدن روکش دندان با دکتر ابراهیمی و خانم ترمه تماس بگیرید.
برای مراجعه به دندان پزشکی دکتر ابراهیمی و خانم ترمه تماس گرفته و از مشاوره وخدمات آنها بهرمند شوید.
برچسب ها :
جدا شدن روکش دندان
لق شدن روکش دندان
افتادن روکش دندان
درمان در آمدن روکش دندان
دلیل در آمدن روکش دندان
در آمدن روکش دندان