فلوراید تراپی کودک | فواید فلوراید تراپی کودکان
خانم دکتر ترمه
این موضوع فلورایدتراپی به این معنا است که بهصورت موضعی یا سیستماتیک به دندان ها فلوراید می رساند این امر کمک میکند که دربرابر پوسیدگی از آن ها محافظت کند. فلورایدتراپی دندان ها را ترمیم می کند، به این صورت که فلوئور آپاتیت موجود در فلوراید مینای آسیب دیده دندان را بازسازی می کند.
این فلوراید تراپی موضعی در حقیقت فلوراید را مستقیم و به وسیله خمیردندان حاوی فلوراید به سطح دندان ها می زند. استفاده از فلورایدتراپی موضعی را می توان به صورت دهانشویه، قرص های لوزیشکل بزاق ساز، ژل، فوم و وارنیش حاوی فلوراید مشاهده کرد.
فلورایدتراپی کودک یکی از روشهای مناسب جهت پیشگیری و کاهش پوسیدگی در دندان کودکان است. طی سالهای اخیر وزارت بهداشت طرح انجام فلورایدتراپی کودکان را در مدارس و کودکستانهای کشور اجرا کرده است.
فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در پوسته زمین وجود دارد و در طبیعت به وفور یافت میشود و به دو صورت استفاده می شود :
1- به صورت سیستمیک
- مثل فلوراید موجود در آب آشامیدنی
- فلوراید موجود در غذاها وسبزیجات
- فلوراید به صورت قرص که فقط با تجویز دندانپزشک امکان استفاده از ان هست .
2- به صورت موضعی
- وارنیش فلوراید
- ژل فلوراید
-فلوراید موجود در دهانشویه ها
- فلوراید موجود در خمیر دندانها
کاربرد موضعی ماده درمانی فلوراید (تماس مستقیم آن با دندان ها) ساختمان دندان را نسبت به روند پوسیدگی مقاوم کرده و در پیشگیری از ایجاد پوسیدگی های جدید موثر است. از طرفی می تواند حتی باعث توقف یا کند کردن روند پوسیدگی های اولیه ایجاد شده روی دندان ها هم بشود. در بعضی موارد ، دندانپزشک ترجیح می دهد فلوراید موضعی با غلظت بالا را به دندانهای کودک برساند .این کار حدود 10 دقیقه طول می کشد.
مراحل انجام فلورایدتراپی به قرار زیر است
1- در قسمت اول سطح کلیه دندانها با مسواک تمیز می شود .
2- بعد از آن دندانها با گاز استریل خشک کنید.
3- در مرحل بعد سطح تمام دندانها به وارنیش فلوراید آغشته می کنید. البته گاهی اوقات یکطرف هر دو فک در یک مرحله و نیم دیگر در مرحله بعد به ژل آغشته می شود.
4- بعداز آن وارنیش فلوراید باید تا حدود 4 دقیقه در مجاورت دندان قرار بگیرد.
5- در تمام مراحل پشت کودک حالت عمودی داشته سر کمی به سمت جلو خم می شود تا از بلع فلوراید ممانعت به عمل آید .
6- بعد از گذشت 4 دقیقه اضافات ژل با گاز استریل یا پنبه برداشته می شود. در این مرحله کودک آب دهان خود را بطور کامل خارج می کند.
7- اما کودک نباید بعد از فلورایدتراپی دهانش را بشوید و تا نیم ساعت باید از خوردن و آشامیدن اجتناب کند. و طی این مدت در صورت جمع شدن بزاق در دهان ، آنرا خارج کند.
8- فلوراید تراپی در کودکان زیر 3 سال یا کودکانی که مهارت خارج کردن بزاق (تف کردن ) ندارند ، انجام نمی شود.
9- انجام فلورایدتراپی کودک با صلاحدید دندانپزشک و انجام آن بصورت دوره ای (هر 6 ماه یکبار ) بین 30 تا60 درصد باعث کاهش پوسیدگی می شود.
10- فلورایدتراپی کودک هم برای دندانهای شیری و هم برای دندانهای دایمی قابل انجام است و از سن 4 تا 12 سالگی توصیه می شود .
این عمل فلوراید تراپی کودک برای همه ی کودکان حتی آنان که مشکلی از نظر پوسیدگی دندان ندارند توصیه می شود زیرا به سبب سن کم، توجه کافی به بهداشت دهان و دندان ندارند و با این شیوه می توان بسیاری از نگرانی ها برای از بین رفتن دندان ها را کاهش داد.
آیا فلورایدتراپی فقط برای کودکان استفاده می شود؟
نه، فلورایدتراپی برای بزرگسالان نیز اثرات مثبتی دارد، زیرا فلوراید نه تنها در پیشگیری از ضایعه جدید پوسیدگی روی دندان موثر است، بلکه در توقف یا حداقل کند کردن روند پیشروی ضایعات پوسیدگی فعال اولیه روی سطح دندان نقش مهمی دارد.
عوارض استفاده از فلورایدتراپی
استفاده از میزان بالای فلوراید به شکل منظم، مشابه هر داروی دیگر عوارضی را در پی خواهد داشت، به ویژه در کودکان مصرف منظم فلوراید باید با احتیاط باشد. مصرف بالای فلوراید ممکن است منجر به مسمومیت شود. علائم مسمومیت با فلوراید ، تهوع ، استفراغ و درد شکم است.
برای اطلاع از چگونگی استفاده از فلوراید تراپی با دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه تماس بگیرید .
فلوراید تراپی کودک برای درمان پوسیدگی دندان در کودکان مفید است برای دریافت اطلاعات با ما تماس بگیرید.
برای دریافت نوبت دهی با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.
برچسب ها :
هزینه عوارض استفاده از فلوراید
فواید فلوراید تراپی کودک
روش استفاده از عوارض استفاده از فلوراید تراپی
فلوراید تراپی کودک
عوارض فلوراید تراپی کودک