ایمپلنت زیگوماتیک | درمان ایمپلنت زیگوماتیک
خانم دکتر ترمه
ایمپلنت زیگوماتیک
د ر واقع باید بگوییم که ایمپلنت های زیگوماتیک طولانی تر از ایمپلنت های دندانی طبیعی هستند و به جای تکیه بر فک بالا، از طریق فضای سینوسی وارد استخوان زیر گونه یا استخوان زایگوما می شوند. بنابراین از ثبات بسیار خوبی در فک برخوردار هستند. این روش جایگزینی برای بیمارانی است که از آتروفی رنج می برند. استفاده از ایمپلنت زیگوماتیک در انتهای دهان به همراه دو ایمپلنت معمولی در جلوی دهان استفاده می شود.
کار ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت زیگوماتیک به استخوان فک در نزدیکی استخوان زایگوما متصل می شود. پس از جراحی، دندان های مصنوعی ظرف سه روز جایگزین می شوند. طول دوره بهبودی پس از جراحی حدود چهار تا پنج ماه است. نتیجه نهایی استفاده از این روش درست مشابه سایر روش های کاشت ایمپلنت است. بنابراین بیمار متوجه تفاوت خاصی در جراحی نمی شود.
در این روش درمانی ایمپلنت زیگوماتیک طولانی تر از ایمپلنت های معمولی می باشد و از استخوان بزرگ و حجیم گونه برای محکم شدن در فک استفاده می شود.
فواید ایمپلنت زیگوماتیک نسبت به روش های سنتی:
باید این را در نظر بگیریم که ایمپلنت های زیگوماتیک خیلی بهتر از روش های سنتی ایمپلنت هستند. با استفاده از این روش نیازی به پیوند استخوان در بیمار نمی باشد. روند بهبودی در پیوند استخوان می تواند از شش ماه تا یک سال طول بکشد. دریافت نهایی دندان به تعویق می افتد. بنابراین استفاده از این روش در بیمارانی که دچار کمبود تراکم استخوان در ناحیه فک هستند، مانع از انجام چندین جراحی سنگین می شود.
مزیت دیگر ایمپلنت زیگوماتیک:
در این روش بیمار ظرف 72 ساعت صاحب یک رشته دندان مصنوعی ثابت در فک می شود در حالی که دریافت دندان در روش های سنتی حداقل 6 ماه طول می کشد.
بهترین روش جراحی پیوند استخوان از سایر نواحی بدن به استخوان فک است.
در این ایمپلنت زیگوماتیک در یک مرتبه جراحی و با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می شود. بنابراین بیماران درد کمتری حس می کنند.
به دلیل طول دوره درمانی کوتاه، بیمار احساس راحتی بیشتری خواهد کرد.
یک روز پس از جراحی، بیمار می تواند هر نوع ماده غذایی حتی مواد سخت و ترد را بخورد.
بلافاصله پس از این روش، بیمار اعتماد به نفس خود را باز می یابد و می تواند به راحتی حرف بزند، بخندد و غذا بخورد.
در واقع این روش ایمپلنت زیگوماتیک به گزینه ای مناسب برای بقیه درمان ها تبدیل شده است. بدون این نوع ایمپلنت ها، بسیاری از بیماران به فرایند تهاجمی پیوند استخوان نیاز خواهند داشت تا حجم کافی استخوان برای قرار گیری ایمپلنت های سنتی فراهم شود. با استفاده از ایمپلنت های زیگوماتیک عملکرد و زیبایی ایمپلنت پس از جراحی بیشتر خواهد بود.
عوارض ایمپلنت زیگوماتیک
-مهمترین عارضه کاشت ایمپلنت زیگوماتیک سینوزیت است که حتی ممکن است چند سال پس از قرارگیری آنها ایجاد شود.
-عوارض دیگر شامل تشکیل فیستول oroantral
-نفوذ مداری و آسیب دیدگی
-نقص موقت عصب حسی و فنسنوری قشر دهلیزی می باشد.
-بعد از عمل ، هماتوما بعد از عمل ، انسداد مایع زیر جلدی ، خونریزی بینی متوسط به مدت 1-3 روز ، مشکلات بافت نرم داخل حفره ای (التهاب لثه ، جداشدگی زخم) و نارسایی ایمپلنت ممکن است رخ دهد.
-در بیمارانی که دارای بریدگی مخاطی مشخص در جنبه جانبی سینوس فک بالا هستند ، ممکن است مشکلات بهداشت دهان و گفتار را سبب می شود.
-در واقع دید محدود در حین عمل ، پیچیدگی ساختارهای آناتومیکی و پیچیدگی های منحنی زایگوماتیک این روش را به یک کار بالینی تبدیل می کند ، از این رو ، بیماران باید از عوارض احتمالی مطلع شوند.
برچسب ها :
درمان ایمپلنت زیگوماتیک
ایمپلنت زیگوماتیک