دیپ بایت دندان | درمان دیپ بایت دندان
خانم دکتر ترمه
دندان های انسان در حالت در واقع دندانهای جلوی فک بالا باید در حدود 2 الی 3 میلیمتر از دندانهای فک پایین را از نظر عمودی بپوشانند. در صورت وجود دیپ بایت دندانهای قدامی فک بالا مقدار زیادی از دندانهای قدامی فک پایین را می پوشاند و بدین ترتیب دندانهای پایین کمتر از حد طبیعی دیده می شوند و در بعضی موارد ممکن است دندانهای قدامی فک پایین به بافت نرم کام برخورد نمایند و باعث آزردگی مخاط بافت نرم فک بالا شود.
دیپ بایت دندان یکی از ناهنجاریهایی است که درکودکان و بزرگسالان در ارتفاع عمودی صورت دیده می شود. که درآن روی هم قرار گرفتن دندانهای فک بالا و پایین بیش از حالت طبیعی است. و ارتفاع یک سوم تحتانی صورت کوتاهتر از حالت عادی می گردد. به مرور زمان با سائیدگی دندان ها، چهره فرد به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و زیبایی لبخند به مرور کمتر میشود. در بیماری دیپ بایت دندان، دندان های جلویی فک پائین، بافت نرم کام را تحت تاثیر قرار داده و بافت نرم فک بالا را اذیت میکنند.
نشانه های دیپ بایت دندان
دیپ بایت دندان در دو مرحله اولیه و پیشرفته دیده میشود. برخی از بیماری های مربوط به فک و دندان که اکثرا با درد همراه هستند، دیپ بایت دندان فاقد درد بوده و به مرور زمان پیشرفت میکند. دیپ بایت دندان در مراحل اولیه تغییرات چندان چشمگیری در ظاهر فرد ایجاد نمیکند. به مرور زمان زمینه ایجاد مشکلات برگشت ناپذیری را در فرد ایجاد کرده و زیبایی وی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد.
1-مراحل اولیه دیپ بایت دندان
دراین مرحل اولیه ابتلا به این دیپ بایت فرد متوجه ناسازگار با زیبایی صورت خود میشود که دندان های جلوی فک پائین او دچار سائیدگی شده و نیز شکست های نازکی در دندان هایش ایجاد شده است که با تجمع جرم و خونریزی لثه، همراه میباشد. هنگامی که این مشکل ادامه داشته باشد،لبه بالای دندان های فک پایین و نیز فک بالا به شدت سائیده شده و از بین میروند. در مراحل اولیه ظهور دیپ بایت دندان فرد متوجه پوسته پوسته شدن دندان های خود به صورت کاملا ناگهانی شده و از خونریزی لثه به ویژه در هنگام مسواک زدن رنج میبرد. در صورت این روند به مرور زمان تحلیل لثه ها به دلیل فرو رفتن لبه های بالایی دندان ها در لثه و جویده شدن بافت لثه پشت دندان های فک بالا و نیز جلوی دندان های فک پائین، رخ میدهد.و زمینه ایجاد لثه ای نازیبا را فراهم میکند.
2-مراحل پیشرفته دیپ بایت دندان
در صورت پیشرفت دیپ بایت دندان ، پوسیدگی شدید دندان ها و نیز درد بسیار شدید در دندان های درگیر را به دنبال دارد. این مشکل در مراحل پیشرفته، حساسیت هایی را در سراسر دندان ها ایجاد کرده و منجر به درد در مفصل فکی گیج گاهی خواهد شد.
دلایل بوجود آمدن دیپ بایت دندان : عوامل ژنتیکی و یا محیطی شامل:
1- رشد بیش از حد دندانهای قدامی( اکستروژن)
2- رشد ناکافی دندانهای خلفی (اینتروژن)
3- ترکیبی از اکستروژن و اینتروژن
4- رشد ناکافی استخوان فک.
درمان دیپ بایت دندان
1- اصلاح رشد بیش از حد دندانهای قدامی
2- اصلاح رشد ناکافی دندانهای خلفی
3- ترکیبی ازاین دو
4- تغییر موضع دندانهای قدامی بالا و پایین باشد.
عوارض بیماری دیپ بایت دندان
-موجب عملکرد نامناسب دندانهای جلویی
- فرو رفتن دندانهای جلویی پایین در بافت لثه کام در هنگام جویدن که باعث مشکلات پریودنتال میگردد.
- زیبایی لبخند را میکاهد .
درمان دیپ بایت دندان
مهم ترین درمان های توصیه شده به افراد مبتلا به این معضل در مراحل اولیه، ارتودنسی فک بالا و فک پائین و بازسازی پروتزی دندان هایی است که در روند پیشرفت این مشکل، دچار آسیب دیدگی شده اند. اما این روش در مراحل پیشرفته پاسخ گو نخواهد بود، و درمان های پیچیده تری مانند ارتودنسی و جراحی فک را می طلبد.
برچسب ها :
عوارض دیپ بایت دندان
علائم دیپ بایت دندان
دیپ بایت دندان