جرم گیری دندان | هزینه جرم گیری دندان
خانم دکتر ترمه
وقتی که به دندان ها نگاه میکنید میبینید که رسوباتی روی دندان به وجود آمده است که بعث شده رنگ دندان ها تغییر کند وجود این رسوبات یا جرم ها بر روی دندان می تواند به بوی بد دهان منجر شود و در صورتی که راهی برای از بین بردن آنها انجام نشود پوسیدگی های دندان و بیماریهای لثه ای را به وجود می آورد. جرم گیری دندان فرایندی است که با برداشتن پلاکها و جرم های روی دندان که باعث جذب باکتری روی دندان میشوند به افزایش سلامت دندانهای شما کمک میکند.
به طور کلی جرم گیری دندان یعنی پاکسازی دندانها با استفاده از ابزارهای دندان پزشکی یا دستگاه فرا صوت یا اولتراسونیک که به مراحله جرمگیری دندان کمک میکند. در حقیقت جرم گیری دندان سطح دندان را تمیز و زبری آن را برطرف می کند. پس باید سالی 1 الی 2 بار دندان ها جرم گیری شود.
به طور کلی هدف اصلی در فرایند جرم گیری دندانها حفظ تمیزی دندانها است و کمتر به سفیدی دندانها توجه میشود.این رسوبات به شکل مواد شبیه به گچ یا همان رسوبات آب یا ته کتری است که می بینید تبدیل می شود.رنگ این رسوبات به رنگ خود دندان است که بعداز مدتی رنگ آن به قهوای یا سیاه تبدیل می شود.
در این مرحله است که شما اقدام به جرم گیری دندان خود می کنید ولی باید قبل از هر کاری تمام جوانب این کار را بررسی کنید.پس هر گاه که به دندانپزشکی مراجعه کردید حتما با از دندانپزشک در مورد این دندان شما به جرم گیری دندان احتیاج دارد مشورت کنید.که ممکن است در صورت اقدام نکردن به موقع بعد ها دچار هزینه گزافی برای ترمیم ویا جرم گیری آنها شوید.
جرم گیری دندان به دو روش انجام می شود:
1- دستگاه جرم گیر اولتراسونیک روش سفید کردن اولتراسونیک دندانها متداولترین روش برای جرم گیری دندانها است. در این روش با استفاده از ابزار اولتراسونیک ضربههایی به جرمهای انباشتهشده روی دندان وارد آمده و دندانها را تمیز میکند. این دستگاه به گونهای طراحی شده است که سر آن گرد بوده و انحنا دارد تا بتواند حجم بیشتری از پلاکهای انباشتهشده را از روی دندان شما بردارد.
2-در اینجا از ابزارهای دستی کوچک اگر دندانپزشک شما از ابزار دستی اسکیلر پریودنتال برای جرم گیری دندان استفاده کند زمان انجام فرایند طولانیتر میشود. او ابزار خود را مطابق با سطح دندان تنظیم کرده و سپس با یک ضربه، پلاکها و جرمهای انباشتهشده روی دندان را برمیدارد. وی این حرکت را برای همه سطوح در کلیه دندانها و حتی بین دندانها انجام میدهد. او ممکن است ناحیه تحت درمان را به وسیله محلول کلروهگزادین بشورد. این درمان اگر به درستی انجام شود معمولاً بدون درد است. این ابزار میتواند پس از برداشتن مقادیر زیاد جرمهای روی دندان به روش اولتراسونیک مورد استفاده قرار گیرد تا قطعات کوچک جرمهای باقیمانده روی دندان را نیز بردارد.
3- در مرحله بعد پولیش از جرم گیری دندان است که در آن، تمیز کرن دندان با یک سنباده دستی به آرامی انجام میشود. پروفیلاکسی یک ماده شبیه به خمیردندان است که برای این منظور به کار برده میشود. سپس ابزار دستی به آهستگی چرخانده میشود تا این ماده شیمیایی به همه قسمتهای دندان برسد. با این کار سطح دندانها درخشانتر و هموارتر میشود.
4- فلوراید پس از این که تمام فرایندهای فوق انجام شد، دندانپزشک ممکن است تصمیم بگیرد که یک روکش فلوراید را روی دندانهای شما قرار دهد. امروزه فلوراید با طعمهای مختلف وجود دارد و افراد از انجام این فرایند لذت خواهند برد. باید از بلعیدن فلوراید اجتناب شود زیرا این ماده فقط برای سطح دندانها است و قابل هضم نیست. بهتر است که تا نیم ساعت پس از انجام فلوراید درمانی از خوردن و نوشیدن پرهیز کنید تا حداکثر نتایج به دست آید.
عوارض جرم گیری دندان
1- گاهی بدلیل زیاد بودن پلاکت روی دندان، در اثر جرم گیری لثه ها بیشتر عقب می رود در نتیجه، بعضی از قسمت های ریشه باز و بدون محافظت می شوند.
2- وجود درد کم بعد از انجام جرم گیری دندان
3- در بعضی از افراد، بعضی از دندان ها پس از جرم گیری حساس می شود
4- خطر ایجاد عفونت در لثهها همواره وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل پس از جرم گیری دندان، ممکن است دندان پزشک از فیبرهای آنتی بیوتیک بر روی لثه برای مدت یک هفته پس از درمان استفاده کند.
نکاتی در مورد جرم گیری دندان:
1- حتماً سالی یک بار جرم گیری دندان را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید.
2- مطمئن باشید که با دقت در صحیح مسواک زدن ، تشکیل جرم به حداقل خواهد رسید.
3- اگر موقع مسواک زدن دیدید که از ناحیه ای از لثه هایتان خون می آید، بدانید که آن ناحیه دچار مشکل است و به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ناحیه ای که خون می آید بیشتر مسواک بزنید و از خونریزی آن نترسید. مطمئن باشید با خوب مسواک زدن و بیشتر مسواک زدن آن ناحیه خونریزی خیلی کاهش پیدا خواهد کرد.
4- در صورتی که جرم زیادی داشتید و بعد از جرم گیری دندانهایتان به سرما و گرما حساس شده زیاد نگران نباشید به مرور رفع خواهد شد.
5- بعد از جرم گیری دندان حتماً از دهانشویه مناسب استفاده نمایید تا در بهبود زخمهای به جا مانده از جرم موثر افتد. استفاده مداوم از دهانشویه ها زیاد توصیه نمی شود و یک هفته بعد از جرم گیری دندان می توانید استفاده از دهانشویه را قطع نمایید.
6- هیچ آنتی بیوتیکی قبل و بعد از جرم گیری نیاز نیست. در موارد خاص حتماً دندانپزشکتان تجویز خواهد کرد.
7- بعد از جرم گیری دندان ، محلول (تونیک) لثه و دندان نیز توصیه می شود. هر بار پنج قطره از آن را برای شست و شوی نرم لثه به مدت سی ثانیه در دهان بریزید.
برچسب ها :
هزینه جرم گیری دندان
همه چیز در مورد جرم گیری دندان
جرم گیری دندان