اپکسیفیکاسیون دندان | درمان اپکسیفیکاسیون دندان
خانم دکتر ترمه
در واقع یکی دیگر از بیماریهای دندان ، اپکسیفیکاسیون دندان می باشد به عملی که برای تحریک رشد ریشه یا بسته شدن نوک ریشه انجام میشود اپکسیفیکاسیون دندان میگویند.
این اپکسیفیکاسیون دندان در مواردی کار برد دارد که نوک ریشه (اپکس)باز است.باز بودن نوک ریشه در دندان های که به طور کامل رشد نکرده است. درمان باز بودن نوک ریشه عوارض و پیچیدگی های دارد که امکان بسته آن بسیار سخت یا غیر ممکن است. در طول درمان اپکسیفیکاسیون دندان دارویی در داخل دندان قرار میگیر و بعد با مواد موقتی پر می شود.
طول درمان این بیماری اپکسیفیکاسیون دندان بستگی به شرایط تشکیل سد بافتی در نوک ریشه دارد. این مدت 2تا 4ماه تعیین میشود.
*انجام این عمل از عفونت خارجی ریشه دندان پیشگیری می کند.
*ظاهر طبیعی دندان حفظ می شود و فرد می تواند با خیال راحت غذا را جویده و دندان های طبیعی خود را داشته باشد.
*به محافظت از دندان های دیگر نیز کمک می کند.به این صورت دندان های دیگر کمتر مورد فرسایش یا پوسیدگی قرار می گیرند. البته باید در نظر بگیریم که این اپکسیفیکاسیون دندان توسط دندان پزشک انجام می شود . برای سیل کردن اپکس باز ریشه دندان متخصص از ماده ای بانام MTA (مخلوط معدنی سه اکسیده)استفاده می شود .
فرایند اپکسیفیسکاسیون دندان
باید بدانید که درمان ریشه دندان (عصب کشی) و اپکسیفیکاسیون دندان معمولا در شرایط معمولی و در مطب، تحت بی حسی موضعی انجام می شوند. دندانپزشک ریشه دندان را پاکسازی خواهد کرد و انتهای کانال ریشه را با مواد شیمیایی مسدود (سیل یا مهر و موم) خواهد کرد. مواد معدنی تری اکسید (MTA) و کلسیم هیدروکسید دو ماده ای هستند که معمولا برای سیل کردن استفاده می شوند. هر دو ماده روی اپکس یک لایه بسیار محکم به نام مانع آهکی پدید می آورند. از آنجا که برخی دندان ها ممکن است نیاز به درمان های بیشتری داشته باشند، این مواد به راحتی یک اپکس آهکی (کلسیفیه) تشکیل می دهند.بعد از انجام اپکسیفیکاسیون دندان ، این سد محکم داخل تصاویر رادیو گرافی با اشعه ایکس قابل مشاهده است.
مواقعی هست که اپکسیفیکاسیون دندان موفقیت آمیزی است، ولی در برخی موارد ، برخی نمونه ها هستند که مانع انتهای ریشه به خوبی شکل نمی گیرد یا فرایند جذب ادامه پیدا می کند. موقعیت های این چنین ممکن است به درمان جراحی انتهای ریشه یا کشیدن دندان نیاز داشته باشند.
قبل از عمل اپکسیفیکاسیون دندان
بعد از مراجعه به دندانپزشک در ابتدا معاینه اولیه صورت میگیرد تا وضعیت دندان بیمار مشخص شود. پیش از عمل به مدت چهار تا شش ساعت نباید هیچ داروی مسکنی مصرف کنید. این کار برای این است که در صورت وجود علائم و تست ناحیه تحت درمان، اندودنتیست بتواند به نشانه های آن پی برده و متوجه وضعیت شود.
بعد از عمل اپکسیفیکاسیون دندان
درمدت زمان درمان، دارویی در مجرای ریشه دندان قرار داده شده و سپس با مواد پر کننده موقتی، دندان پر میشود. استعمال دارو باید به صورت دوره ای هر 6 تا 18 ماه دوباره تکرار شود. از آنجایی که تعداد جلسات درمانی و طول درمان بستگی به تشکیل سد بافتی در نوک ریشه دارد و این امر در شرایط مختلف متفاوت است، نمیتوان زمان دقیقی برای آن مشخص نمود.
با این حال معمولا دکتر فواصل مشخصی را برای تعویض مجدد دارو تعیین میکند. این فواصل ممکن است هر دو تا چهار ماه یکبار تعیین شود. هنگامیکه مشخص شد سد انتهای ریشه کامل تشکیل شده است، درمان مجرای ریشه تکمیل میشود. در آخر برای گذاشتن ترمیم نهایی بر روی دندان باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.
برچسب ها :
اپکسیفیکاسیون دندان چیست؟
اپکسیفیکاسیون دندان