وجود دندان شیری در بزرگسالان | درمان دندان شیری در بزرگسالان
خانم دکتر ترمه
باید بدانید که وجود دندان شیری در بزرگسال که در دهان آنها باقی مانده است ، علت آن می تواند عدم رشد دندان های دائمی باشد.
پس این عارضه وجود دندان شیری در بزرگسال زمانی رخ می دهد ، که دندان های دائمی رشد کامل ندارند. در حالت طبیعی، همه 32 دندان دائمی باید در حدود سن 21 سالگی رشد کنند و جایگزین 20 دندان شیری دوران کودکی شوند. درست در این زمان دندان دائمی به ریشه دندان شیری فشار وارد می آورد و آن را از لثه بیرون می اندازد. ولی دربعضی از موارد نادر، کمبود دندان ،به علت بیماری مادرزادی باعث عدم رشد برخی دندان های دائمی می شود. در موارد دیگر وجود دندان شیری در بزرگسالان به استخوان فک متصل است یا بیمار دچار در هم ریختگی دندان است که این آسیب های وارد شده به صورت و ایجاد عفونت نیز می توانند مانع رشد دندان دائمی شوند.
البته وجود دندان شیری در بزرگسالان نیز می تواند مانند دندان دائمی کار کند، ولی گاهی مشکلاتی را به وجود می آورند. در اینجا دندان های شیری به خوبی با دندان های دائمی دیگر تراز نمی شود و این امردر تمیز کردن دندان باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد میشود که خود موجب بروز پوسیدگی دندان می شود.
در صورتی که دندان بیمار در جلوی دهان کج شده باشد، این عارضه ظاهر بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. آنچه اهمیت بیشتری دارد، وجود دندان شیری در بزرگسالان باعث در هم ریختگی محل سایر دندان ها می شود. از سوی دیگر، عفونت های مزمن و مشکلات گفتاری نیز در برخی بیماران براثر وجود دندان شیری در بزرگسالان میشود.
یک جراح دندان پزشکی یا اردتونسیت می تواند تعیین کند که دندان شیری در بزرگسالان به درمان نیاز دارد یا نه. برای دندانی که تراز مناسبی با سایر دندان ها دارد و ساختار استخوان و بافت دهان را به خوبی حفظ می کند، دلیلی برای درمان وجود ندارد. با این حال، اگر با وجود دندان شیری دربزرگسالان ، بیمار در دهان دچار مشکل شود، ارتودنتیست و یا جراح می تواند دندان را اصلاح کند یا آن را بکشد و با ابزارهای پروتزی جایگزین کند. ایمپلنت معمولا بهترین گزینه برای ترمیم دندان شیری در بزرگسالان و بسیار کوچک یا بدشکل است.
زمانی که در بزرگسالان در دهان خود وجود دندان شیری را احساس می کند، لازم است که برای سلامت خود به دندانپزشک مراجعه و معاینه و رادیوگرافی دندان انجام بدهند. رنگ، شکل، موقعیت و شرایط دندان شیری در این ارزیابی اهمیت زیادی دارد. احتمال دارد که دندان شیری به استخوان جوش خورده باشد. از این عارضه به آنکلیوز نام میبرند. این امر مانع رشد دندان دائمی می شود و دندان در فک باقی می ماند.
دلایل زیادی برای باقی ماندن دندان شیری در دهان بزرگسال وجود دارد. مهم ترین دلیل کمبود مادرزادی دندان دائمی است. دندان دائمی ریشه دندان شیری را رو به بیرون هل می دهد.
بعداز تشخیص پزشک دندانهای شیری که در بزرگسالان باقی مانده است، کشیده میشوند و با دندانهای دائمی فضای باقی مانده پر خواهد شد.
برای ترمیم دندان شیری در بزرگسالان به دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه مراجعه کنید.
شما عزیزان می توانید برای نوبت دهی به شماره های مدرج در سایت رجوع کنید.
برچسب ها :
درمان دندان شیری در بزرگسالان
ترمیم دندان شیری در بزرگسالان
علت دندان شیری در بزرگسالان