مراحل عصب کشی دندان | چگونگی عصب کشی دندان
خانم دکتر ترمه
عصب کشی دندان زمانی رخ می دهد که دندان ها پوسیده و یا دچار عفونت شده باشند. این کار طی مراحلی برای دندان صورت کی گیرد .درعصب کشی دندان ابتدا داخل دندان یعنی تمامی محفظه پالپ از نوک مجرای ریشه تا بالا تخلیه میشود و پس از از بین بردن پوسیدگی و عفونت دندان ، با استفاده از ماده پرکننده ترمیم میشود و در صورتی که مشکل دیگری در دندان وجود داشته باشد، دندانپزشک آن را برطرف میکند.
اما در ابتدا کار مراحل عصب کشی دندان ، دندانپزشک یک رادیوگرافی از دندانهای پوسیده به منظور مشخص شدن، حدود ریشه و میزان پوسیدگی و وجود یا عدم ضایعات دور ریشه انجام میدهد.
در مرحله بعد عصب کشی دندان ، دندانپزشک پوسیدگی های دندان را برداشته و حفره دسترسی به عصب دندان را امیز و ایجاد میکند و با کمک دستگاه اپکس فایندر و یا به کمک رادیوگرافی، طول ریشه دندان را تعیین میکند. این پاکسازی کانال دندان به کمک ابزار های فایلهای دستی و یا روتاری و شستشوی کانالهای دندان انجام میشود پس مراحل عصب کشی دندان صورت میگیرد.
یکی از مهمترین روش ها برای جلوگیری از دندان درد باید گفت که عصب کشی دندان است. ولی در واقع مراحل عصب کشی دندانها زمانی که دندانها به طور وسیعی پوسیده و خراب شده اند، قابل استفاده است.
در پایان کار مراحل عصب کشی دندان ، در حقیقت این کانال های دسترسی به عصبها خشک میشوند. سپس دندانپزشک آن محل را با ماده گوتاپرکا پر میکند. پر کردن و ترمیم کردن دندان با دو روش آمالگام و کامپوزیت با انواع مواد پر کننده انجام می شود .همه کارها و مراحل عصب کشی دندان به وسیله دستگاه اپکس فایندر و فایلهای روتاری انجام میگیرد. این کار موجب افزایش کیفیت و سرعت کار و همچنین موجب کم شدن درد بعد از عصب کشی دندان میشود.
یکی از عوارض شایع عصب کشی دندان، شکستن دندان عصب کشی شده می باشد که دلیل آن ممکن است ضعیف بودن دندان در اثر پوسیدگی باشد. در این شرایط دندانپزشک باید با دقت و تمرکز بیشتری کار کند. پس از عصب کشی دندان نیز بهتر است دندانهای با استقامت کمتر، روکش شوند تا از شکستن آنها جلوگیری شود.
نحوه عصب کشی دندان با لیزر
در واقع عصب کشی دندان میتواند از روش های مختلفی انجام پذیرد. یکی از این روشها لیرز است که به عنوان جدیدترین روش های عصب کشی دندان محسوب میشود. در این روش یک لایه برجا مانده از دندان تمیز و سپس جای آن سائیده میشود تا محل رشد باکتری ها و محل عفونت دندان نابود شود. در مرحله بعد، ریشه دندان به طور کامل استریل میشود تا تمام باکتری ها از بین رود. در غیر اینصورت زمان تابش نور لیزر به دندان که فراتر از حضور باکتری ها در ریشه است، مشکل ساز میشود و ممکن است پس از درمان، درد دندان برطرف نشود.
درهنگام درمان عصب کشی دندان نیز دندان بیمار با تزریق دارو کامل بی حس شده تا میزان درد کم شود و دندانپزشک بتواند با تسلط کامل تر و بدون استرس درمان را آغاز کند. البته تفاوت آناتومیک در نحوه عصب کشی دندان نقش زیادی دارد. در برخی از بیماران ممکن است درمان با سختی بیشتری انجام شود. پس از درمان نیز درد موقت (یک یا دو روز) کاملا طبیعی است که با مصرف داروهای مسکن قابل رفع است
درمان عصب کشی دندان :
درمان کانالهای ریشه یا همان عصب کشی دندان معمولاً بین یک الی سه جلسه برای یک دندان ممکن است طول بکشد. در بیشتر موارد درمان ریشه دندان یک یا دوجلسه میباشد. امروزه با توجه پیشرفتهای زیادی که در حوزه تکنولوژی و دانش رشته اندودنتیکس (عصب کشی) صورت گرفته است، تعداد درمانهای عصب کشی دندان تک جلسهای نسبت به زمانهای قبل افزایش چشمگیری یافته است. اما در هر حال اغلب برای روکش کردن دندان ها و جلوگیری از عفونت باکتریایی دندادنهای پوسیده را بلافاصله بعد از عصب کشی دندان روکش میکنند، که این کار خود مستلزم جلسه ای دیگر خواهد بود.
برای اطلاع از چگونگی عصب کشی دندان با دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه تماس بگیرید.
شماره تماس و آدرس دکترعلیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه در سایت درج شده است.
برای انجام مراحل عصب کشی دندان با ما تماس بگیرید.
برچسب ها :
هزینه عصب کشی دندان
درمان عصب کشی دندان
مراحل عصب کشی دندان
چگونگی عصب کشی دندان