مراحل کاشت ایمپلنت دندان | نحوه کاشت ایمپلنت
خانم دکتر ترمه
در مورد مراحل کاشت ایمپلنت دندان که یکی از روش های درمانی بسیار تخصصی بوده و می بایست متخصص دندان پزشکی زیبایی آن را بر عهده بگیرد.ایمپلنت یا همان کاشت ایمپلنت دندان در گذشته وجود نداشت و برای دندان فردی که به دلایلی مجبور به کشیدن و از دست دادن آن میشد دیگر جایگزینی وجود نداشت اما امروزه با استفاده از این روش میتوان جاهای خالی دندانهای کشیده شده را پر کرد.
در واقع میشود گفت که ایمپلنت دندان پستهای فلزی یا فرمهایی است که با استفاده از عمل جراحی در استخوان فک و در زیر لثه قرار میگیرد. هنگام کاشت دندان ایمپلنت، از آنها میتوان برای جایگذاری دندانها در دهان استفاده کرد. ساختار ایمپلنت معمولا از فلز تیتانیوم بوده . و برای کاشت دندان، باید لثههای سالمی داشته باشید و استخوان کافی برای کاشت دندان ایمپلنت در دهان وجود داشته باشد.
در اولین قدم بررسی و معاینه بیمارباید توسط دندان پزشک انجام شود.
در ابتدا دندانپزشک وضعیت دهان و دندان بیمار را به دقت بررسی می کند. این کار از طریق عکس برداری، سی تی اسکن و رادیولوژی انجام می شود. ساختار دندانی، فک و همچنین مقاومت لثه بیمار نقش مهمی در نتیجه پایانی دارد. وقتی که لثه بیمار تاب و تحمل ایمپلنت را نداشته باشد، جراحی ومراحل کاشت ایمپلنت دندان با شکست مواجه می شود.
*جراحی مورد نیاز در مراحل کاشت ایمپلنت دندان می تواند یک مرحلهای، دو مرحلهای و یا سه مرحلهای باشد:
در اولین مرحله جراحی دندان پایه ایمپلنت که فیکسچر نام دارد در داخل استخوان فک قرار قرار می گیرد بر حسب عرض استخوان و ارتفاع ناحیه جراح پایه مناسب را انتخاب می کند . ترمیم یا به اصطلاح پیوند سه ماه طول می کشد . بعد از سه ماه و مطمئن شدن از جوش خوردن استخوان روی پایه باز شده و دو هفته بعد قالبگری می شود بعد از قالبگیری معمولا بین 7 تا 10 روز کاری پروتز اماده شده و روی پایه قرار می گیرد.
جراحی یک مرحلهای:
در جراحی یک مرحله ای روی ایمپلنت با لثه پوشانده نمی شود و حلقه فلزی که در اطراف ایمپلنت دندانی وجود دارد بعد از جوش خوردن به استخوان از لثه بیرون میماند. پس از این مرحله یک میله به ایمپلنت وصل می شود تا بتوان تاج ایمپلنت را روی آن سوار کرد.
جراحی دو مرحلهای:درجراحی دو مرحله ای پایه ایمپلنت دندانی در استخوان فک قرار می گیرد وبعد لثه روی آن پوشانده می شود. و دیگر ایمپلنت دندانی قابل مشاده نیست وهیچگونه فشاری به ایمپلنت وارد نمیشود. مدت زمان التیام ایمپلنت در فک پایین دو ماه و در فک بالا سه ماه هست. بعد از این مدت لثه کنار زده میشود.
بعد از این مدت سر ایمپلنت کنار زده میشود تا بتوان آن را دید و قطعهای شبیه یک پیچ به صورت موقتی روی آن نصب میگردد. بعد از مدت دو هفته قالبگیری از ایمپلنت برای تولید تاج دندان توسط دندان پزشک انجام میشود. در این مدت از پروتز موقت استفاده میشود. باید دقت کنید که این پروتز شبها هنگام خواب باید از دهان خارج شود. یکی از مزایای این نوع جراحی این هست که ایمپلنت دندان در زیر لثه قرار دارد و دیده نمیشود.
جراحی سه مرحلهای:
درجراحی سه مرحله ای که یکی از معرفترین جراحیها برای کاشت دندان و مراحل ایمپلنت دندان هست پایه ایمپلنت در لثه قرار داده می شود ومدت زمان دو تا سه ماهه طول می کشد تا ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد. بعد از این زمان قسمتی از لثه برداشته می شود و تاج ایمپلنت روی آن کار گذاشته میشود.
در مرحله آخر میلهای که اباتمنت نامیده میشود به ایمپلنت وصل می شود که از لثه بیرون می آید. این اباتمنتها یا به صورت آماده ساخته شده است و یا در لابراتوار دندانپزشکی تهیه میشود. مدتی بعد وقتی که لثه التیام پیدا کرد و دندانپزشک تشخیص داد که ایمپلنت و استخوان فک یکپارچه شده اند. زمان کار گذاشتن دندانهای مصنوعی میرسد. در این مدت باید از ایمپلنت در برابر فشار محافظت کرد و از خوردن غذا های سفت پرهیز نمود.
عوارض کاشت ایمپلنت دندان
گرچه این روش کاشت ایمپلنت دندان از بسیاری جهات دارای مزیت است و میتواند یک جایگزین مناسب برای دندانهای از دست رفته باشد ولی در صورت باعث عوارض هم میشود.عوارض موقتی کاشت ایمپلنت دندان لقی دندان و یا تورم و درد است که به احتمال زیاد پس از چند روز بهبود مییابد. ولی عوارض دایمی که برای این جراحی وجود دارد این است که پس از 15 سال نوک دندانهای طبیعی فک بالا یک تا دو میلیمتر پایینتر میآیند ولی نوک روکشهای ایمپلنت سر جایشان میمانند بنابراین نیاز به ترمیم مجدد دارند.
مراقبت های بعد از جراحی کاشت ایمپلنت دندان
1-بعد از پایان ایمپلنت باید استراحت کنید تا اثر بیحسی کاملا تمام شود، بعد از یک بیحسی موضعی چند ساعت طول میکشد تا دهان و دندان تان به حالت اول خود برگردد. شما برای کاهش درد به مسکن نیاز دارید تا اثر ناراحتی حاصل از بی حسی را برطرف کند.
2-در صورتی که بعد از عمل به هوش بودید می توانید به خانه بروید ولی اگر بیهوشی عمومی داشتید به یک همراه نیاز دارید تا شمارا برای رسیدن به خانه همراهی کند و تا 24 ساعت اول بهتر است یکی از اعضای خانواده مراقب شما باشد.
3-برای شما مهم است که در چند روز بعد از ایمپلنت استراحت داشته باشید، از غذاهای نرم استفاده کنید. مراقب باشید تا زمانی که بیحسی کاملا از ناحیه دهانتان برطرف نشده، از غذاها و نوشیدنی های داغ استفاده نکنید. در غیر این صورت ممکن است بدون اینکه متوجه شوید خودتان را بسوزانید.
4- مهم تر این است که دهان خود را مثل همیشه با مسواک و نخ دندان تمیز نگه دارید. ممکن است برای اینکه تمیز کردن راحت تر بین دندانها به مسواک ویژه ای نیازاست.
هزینه کاشت ایمپلنت دندان
کیفیت، مقدار و محل استخوان ، تعداد دندان های جایگزین شده و نوع پروتز،نوع ایمپلنت و هزینه دندانپزشک که در هنگام جراحی به بیمار گفته می شود.
برچسب ها :
نحوه کاشت ایمپلنت
آشنایی با مراحل ایمپلنت
گام به گام با مراحل ایمپلنت
تشریح کامل مراحل ایمپلنت