محل پوسیدگی دندان |ترمیم پوسیدگی دندان
خانم دکتر ترمه
پوسیدگی دندان و دهان به خاطر در معرض قرار گرفتن دندان ها به آلودگی ها و خطرات زیادی که می تواند حفره های کوچکی را درون دندان ها به وجود بیاورد و این حفره ها در نهایت به پوسیدگی تبدیل می شود .این پوسیدگی دندان که با فعالیت میکروبها در سطح دندان آغاز میشود و در ساختمان آن پیشرفت میکند.
1– در ابتدا در روی سطح جونده در آسیاهای بزرگ و کوچک که این سطوح جونده شیارهای باریک ولی عمیقی وجود دارد که به علت عدم ورود موهای مسواک به داخل آنها محیط مناسبی برای زندگی میکروبها فراهم میشود. پس در محل پوسیدگی دندان و خرابی ایجاد می شود که این امر در مورد اولین آسیای بزرگ که در حدود شش سالگی می روید اهمیت بیشتری دارد.
2 – اما دومین محل درلای دندانها یا در اطراف ناحیه تماس بین دندانها می باشد، این ناحیه نیز به علت آنکه به وسیله مسواک قابل تمیز کردن نمی باشد یکی دیگراز محل پوسیدگی
دندان می باشد که معمولا از سنین 20 سالگی به بعد در این نواحی پوسیدگی دیده میشود، برای تمیز کردن این نواحی لازم ا ست از نخ دندان استفاده کنید.
3 – در مرحله سوم محل ناحیه اتصال لثه با دندان است که این نواحی بیشتر در اثر مسواک زدن غلط بسیار حساس شده و گاهی حتی در اثر زیادی حساسیت مجبور به ترمیم دندان در این نواحی میباشید. ولی بهتر است که استفاده از دهانشویه را تجویز کنند.بسیاری از مردم به جای مسواک زدن از آب نمک رقیق شده استفاده نموده آنرا غرغره مینمایند.
درمان پوسیدگی دندان
روش اول: فلورایدتراپی
درصورتی که پوسیدگی دندان در مراحل اولیه باشد .شاهد لکه های سفید رنگ بر روی دندان هستیم،برای توقف پوسیدگی از فلوراید تراپی و روشهای دیگر استفاده کنید. اما اگر پوسیدگی در مراحل پیشرفته باشد و موجب آسیب مینای دندان شده باشد،باید از روش های دیگر برای ترمیم استفاده کرد .
روش دوم: ترمیم دندان
اما اولین قدم ترمیم و درمان پوسیدگی دندان می باشد. دراین روش بعد از برداشتن ناحیه پوسیده شده که معمولاً به رنگ قهوه ای تا سیاه می باشند، از موادی مانند آمالگام که ترکیبی از نقره، قلع، روی، مس و جیوه استفاده می کنند و یا مواد همرنگ دندان (کامپوزیت) پوشانده می شود.
آمالگام نسب به کامپوزیت، استحکام بیشتر و هزینه کمتری دارد اما با رنگ دندانها مطابقت ندارند.
روش سوم: روکش دندان
در این روش روکش دندان در دو نوع PFM و زیرکونیا (سرامیکی) وجود دارد . این روکش دندان زیرکونیا ظاهر طبیعی تر، استحکام و کیفیت بیشتری دارد و توسط لابراتوار بعد از قالب گیری، ساخته شده و بعد از برداشتن پوسیدگی دندان در محل تعیین شده قرار داده می شوند.
روش چهارم: عصب کشی و درمان ریشهها
درصورتی که پوسیدگی دندان عمیق و تخریب مینا و عاج دندان و نفوذ پوسیدگی دندان بر پالپ دندان زیاد باشد نیاز به عصب کشی دندان می باشد .
روش پنجم: کشیدن دندان پوسیده
درصورتی که عمق پوسیدگی دندان بصورتی باشد که حتی با درمان ریشه و عصب کشی قادر بر حفظ دندان پوسیده نباشیم، دندان پوسیده شده، کشیده می شود.
استفاده از آب و نمک یا دهانشویه ها در کل مفید میباشند اما اگر این کار مرتب ادامه یابد نه تنها مفید نخواهد بود بلکه مضر هم میباشد، زیرا در دهان باکتریهای مفیدی وجود دارد که با این کار باعث از بین بردن این باکتریهای مفید میشویم و در نتیجه دهان مواجه با بیماریهای قارچی میشود ویا زمینه رشد باکتریهای مضر فراهم میشود پس استفاده از دهانشویهها باید در موارد خاص انجام گیرد یا اگر چنانچه عادت به استفاده از آب و نمک دارید هفته ای یک بار این کار انجام شود.
تنفس دهانی :
مسئله ای که شاید بسیاری از خانوادهها به آن توجه نمیکنند ولی بسیار با اهمیت است زیرا اگر شخصی دچار تنفس دهانی باشد و نتواند از بینی نفس بکشد سریعتردر این محل پوسیدگی دندان ایجاد می شود و مشکلات ارتودنسی شدیدی نیز عارض میشود.
به تمام خانواده ها توصیه میشود که حتما به وضعیت تنفس دهانی بچه ها توجه کنند اگر بچه هایشان نمیتوانند به راحتی از بینی نفس بکشند یا شبها خروپف میکنند ، این مسئله را با یک متخصص گوش و حلق و بینی در میان بگذارند زیرا بطوره ثانویه محل پوسیدگی دندان و از آن مهمتر مشکلات ارتودنسی میشوند.
خشکی دهان :
سومین محل پوسیدگی دندان در ناحیه لثه ای میباشد در حقیقت عامل اصلی پوسیدگی این ناحیه خشکی دهان میباشند. خشکی دهان ممکن است در اثر تنفس دهانی استفاده از داروهائی که بطور ثانویه باعث خشکی دهان میشوند.
مثل بعضی از داروهای گوارشی یا قلبی یا عصبی ، یا کسانی که دارای بزاق کم میباشند و یا افراد عصبی و پر استرس دهان خشکی دارند و این خشکی دهان یکی از عوامل اصلی پوسیدگی در ناحیه لثه ای میباشد.
بیماریهای لثه ای:
افرادی که دارای لثههای بیماری میباشند ( که البته علت ایجاد بیماریهای لثه ای خود بحث جداگانهای دارد ) مستعد پوسیدگی میباشد چون گاهی تحلیل لثه و تحلیل استخوان باعث میشود ریشه دندان از زیر لثه پیدا شود و چون ریشه دندان فاقد مینا میباشد به همین دلیل دچار پوسیدگی بیشتر میشود و علاوه بر آن بیماری های لثه ای باعث تخریب استخوان و در نهایت منجر به از دست رفتن دندان میشود.
داروها :
بعضی از داروها باعث خشکی دهان میشوند که بطور ثانویه باعث خشکی و سپس پوسیدگی دهان میشوند بعضی از داروها نیز باعث ایجاد بیماریهای لثه ای میشوند که آن هم بطور ثانویه باعث پوسیدگی میشوند.
بیماریها :
بیماریها بطور مستقیم نقشی در ایجاد پوسیدگی ندارند اما بطور ثانویه در اثر استفاده از دارو یا بدون دارو مثلا در بیماری عصبی و… باعث میشوند دندانها استعداد بیشتری نسبت به پوسیدگی داشته باشند.
نوبت دهی بیماران در مطب دندانپزشکی دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه از طریق تلفن با شماره 22862839 صورت می گیرد.
برای درمان و ترمیم پوسیدگی دندان به دکتر علیرضا ابراهیمی و خانم دکتر ترمه دندان پزشکان مهار و با تجربه مراجعه کنید.
برای دریافت نوبت و آدرس مطب با ما تماس بگیرید.
برچسب ها :
نشانه های پوسیدگی دندان
هزینه درمان پوسیدگی دندان
محل های رایج پوسیدگی دندان
علل پوسیدگی دندان
درمان محل پوسیدگی دندان
محل پوسیدگی دندان